Alarmklokkerne ringer hos IMF

IMFAlarmklokkerne ringer højere og højere hos den internationale valutafond. Verdensøkonomien ser nemlig værre og værre ud, og det lader til at ingen af de store økonomier vil høre efter.

David Lipton fra IMF udtaler, at endnu engang har IMF bevist i en rapport, at verdensøkonomien ser svækket ud. På trods af, at der stadig er global vækst, så er der stadigvæk farer for at vi går en økonomisk nedsmeltning i møde.

Til G20 mødet i Shanghai i februar truede IMF med, at de netop ville nedgraderede deres udsigter for den globale økonomi. IMF forsøgte ihærdigt til G20 mødet, at få de største økonomier til at øge deres QE, og fremskynde processen, hvis den ikke allerede var sat i gang.

I 2009 stod G20 medlemmerne sammen om at bekæmpe den finansielle nedsmeltning, men denne gang er medlemmerne ikke helt klar over hvordan de skal tackle situationen.

Det handler i bund og grund om hvilke lande, der tør gå forrest med QE, og hvordan det skal gøres. Vi har set EU og Draghi gøre det flere gange, men det er som om det ikke rigtig har nogen effekt. Vi ser en stagnerede inflation, og væksten er lav i EU-landene. IMF er netop bange for denne attitude – hvis der ingen initiativ bliver taget, så risikerer vi en nedsmeltning.

Et af tvivlsspørgsmålene, som jeg nævnte før, er Draghi. Hvor meget ammunition har han i det hele taget at skyde med. I torsdags viste det sig, at der stadigvæk var skud i bøssen, og der blev foretaget mere QE fra EU’s side af. Så det hele drejer sig måske om resten af verden, når EU har foretaget sit?

IMF’s advarsler kommer ikke af sig selv. OECD har advaret før, og udtalt af den globale vækst ser ud til at falde i de kommende måneder. BIS har udtalt det samme. De er usikre på, hvorvidt det faktisk kan betale sig for bankerne at bevæge sig så langt ned i negativt territorie.  IMF presser G20-medlemmerne til at øge deres forbrug – det er dog ikke på bekostning af pengepolitik. IMF har længe advaret FED mod at øge renten igen som de gjorde et par måneder tilbage, og de ser samtidig gerne at EU øger deres QE, som vi så i torsdags.

Det er et åbent spørgsmål om G20-medlemmerne får øjnene op for, hvordan de skal imødekomme den faldene globale vækst. Det er umuligt at forudsige, hvordan økonomien ender med at se ud, men hvis historien gentager sig selv, kunne det meget vel se sort ud for IMF.

 

IMF Vækst

Du er måske også interesseret i


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/christianrasmussen.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *