Hvilke muligheder har den amerikanske centralbank nu?

FEDDen amerikanske centralbank, FED, holder i dag og i morgen møde. Et møde, der kommer til at omhandle den nuværende pengepolitik, og hvorvidt renten skal forblive på dens nuværende niveau eller om den skal ned eller op. Det bliver især interessant at følge eftersom Draghi i sidste uge valgte at forlænge EU’s QE.

Jeg har udvalgt nogle punkter som FED måske eller måske ikke vælger at gøre som følge af dagens- og morgendagens møder.

  • Centralbanken vil uden tvivl bide mærke i den forbedrede amerikanske økonomi. Senere på ugen kommer der også flere økonomiske rapporter ud, bl.a. detailsalg og inflationsrapporter. Den amerikanske økonomi har i 2016 været god til at skabe arbejdspladser, og inflationen har ydermere været lav, hvilket er et positivt tegn på en forbedret økonomi.
  • Som jeg har skrevet i tidligere blogindlæg ser den globale økonomi ud til at blive svækket over det kommende år, og det vil FED højst sandsynligt også lægge mærke til på mødet. Det er et centralt punkt for FED, de skal forsøge på bedst mulige vis at vedligeholde væksten og samtidig minimere risiko for at den ’dårlige’ globale økonomi smitter af på den amerikanske.
  • I 2016 har der endvidere været relativ finansiel stabilitet. Vi har set S&P 500 svinge meget, men her på det sidste og specielt i marts har der været ro på de store amerikanske indekser. Det er værd, at bide mærke i for den almene investor, men også for den amerikanske centralbank. Roen kommer højst sandsynligt på baggrund af de tidligere udmeldinger fra Janet Yellen.
  • Jeg tror, at renten forbliver som den er indtil videre. FED ønsker at se tiden an, og med de højt volatile markeder i ultimo februar/primo marts ønsker FED at se en længere periode med ro på markederne. Jeg tror, at en rentestigning i fremtiden er uundgåelig. FED ønsker på bedst mulig vis at inkorporere en rentestigning i markedet, så investorer og tradere langsomt vænner sig til den. De ønsker ikke at skabe et højt volatilt marked, som vi så tidligere.

Konklusionen på dette er, at den amerikanske centralbank til mødet vil sætte fokus på deres afhængighed af data og deres politiske betingelser. Det betyder desuden, at FED udsender forsigtige signaler, idet de modsat andre centralbanker som i Kina og Europa, ønsker at forholde sig forsigtigt til den nuværende situation og gradvist hæve renterne og dermed vende tilbage til en mere ’normal’ pengepolitik.

Du er måske også interesseret i


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/christianrasmussen.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *