Hvem har gavn af den svækkede dollar?

DollarWall Street Journal beretter i dag, at deres indeks WSJ Dollar faldt mere end 1% efter FED’s udmelding, onsdag, om at renten skulle hæves langsommere end hidtil forventet.

Den passive holdning fra FED kommer højst sandsynligt af den svækkede dollar, som her på det sidste har vist sig at være mere alvorlig end hidtil antaget. FED ønsker naturligvis at se tiden an, og forholder sig derfor passive lidt endnu, men udmelder samtidig at rentestigninger kommer.

I perioden midt-2014 til midt-2015 steg dollaren ellers markant, og flere virksomheder skød skylden på den styrkede dollar, da indtjeningen for perioden også var faldet. I 2015 så vi en stigende handelsvægtet dollar som svækkede salget med 5% i gennemsnit over det brede S&P 500 indeks. Indtil videre i 2016 er ovenstående dollarindeks nede med 2,9%. Det faldende dollarindeks styrker de virksomheder, som handler i fremmed valuta, eftersom virksomheder kan betale en lavere pris for deres vareindkøb. Hvis dollaren stod til at stabilisere sig kunne vi være heldige at se en vækst i salget, og en svækket dollar kunne give væksten et større boost.

Store globale virksomheder står til at få mest ud af denne handel. Denne udvikling afspejler sig i aktiemarkedet, hvor de mest globaliserede virksomheder, eller de virksomheder med operationer i udlandet ser en pæn stigning. De virksomheder, hvor mere end 50% af deres omsætning kommer fra udlandet har haft en markant fordel på S&P 500 indekset siden januar. En undersøgelse fra Bespoke Investment Group viser, at de mest globaliserede virksomheder er steget ca. 7% og dem som forholder sig nationalt kun er oppe med ca. 5%.

Lige nu ser vi en markant stigning hos energiaktierne. En svækket dollar kommer til fordel for disse virksomheder, fordi de, ifølge Barclays, har den højeste negative korrelation med værdien på en dollar.

De virksomheder som drager fordel af den svækkede dollar er bl.a. Coca-Cola og Philip Morris International. Caterpillar, som ofte ses som en af de største internationale virksomheder, rapporterer dog at dette kvartal bliver mindre godt.

Du er måske også interesseret i


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/christianrasmussen.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *